Kirjoittajalta Mikko Lehtonen

Photo: Pexels.com / Thorn Yang

Millainen muutostoimija olet – seitsemän tulkintaa vesilasista

Mitä ajattelet, kun näet vesilasin, joka on puolillaan vettä? Se voi hyvinkin paljastaa ajattelumallejasi muutoksesta. Tässä seitsemän erilaista tulkintaa – tunnistatko itsesi?

Lasi on puoliksi täynnä. Näin ajattelee optimisti. Puolikas lasi sammuttaa keskikovan janon, ja sitten voi yrittää täyttää lasin jossakin. Ja voihan sitä löytää vaikka isomman lasin, kun taas huikan piristämänä jatkaa hommia. Olet oman työsi kehittäjä. Pidät maalin lähellä ja menet askel kerrallaan eteenpäin.

Lasi on puolityhjä. Pessimisti puolestaan harmittelee veden vähyyttä. Puolikkaalla lasilla ei vielä paljon tee – täytyy siis toimia säästeliäästi. Ainakaan ei parane riskeerata pisaraakaan. ”Pidetään se vesi nätisti siellä lasissa eikä heiluteta pöytää”, sätit välillä pöydän muuta seuruetta. Toimit vasta sitten, kun näet uhan vesilasillesi.

Lasi on täynnä – puolet vettä ja puolet ilmaa. Fyysikko pohtii vesilaseja tällä tavalla. Tämäpä on mielenkiintoinen fysikaalinen ilmiö. Mitkä kaikki asiat saavatkaan veden pysymään lasissa ja ilman veden päällä? Jotta tämä saadaan selville, jäädytät kaiken mahdollisen lasissa ja sen ympärillä. Mikään ei saa muuttua ennen kuin tämä kysymys on selvitetty.

Jos täytätte mun lasini, niin… Lasisi on oikeastaan tyhjä suurimman osan aikaa. Jos joku toinen siihen jotain kaataa, niin lähdet täysillä mukaan mihin tahansa – ja jälkeä syntyy. Ongelmana on, että lasisi tuppaa tyhjenemään yhtä nopeasti kuin täyttyykin. Silloin jäät odottamaan seuraavaa lasisi täyttäjää. Tämä taitaa olla projektirahoituksella toteutettavien muutosten murheenkryyni. Toisinaan tärppää rahoitusta haettaessa, ja saat hyvän muutospöhinän liikkeelle. Kun rahoitus loppuu, niin muutoskin jää junnaamaan paikalleen.

Mitä saisi olla? Taidat olla niitä, jotka annostelevat juomia muille, ja saat heidät toimimaan. Toimit kuin baarimikko iloisen illan fasilitaattorina. Saat pessimistinkin hyvälle tuulelle ja fyysikon pohtimaan reunojen yli virtaavan kuohun syvintä olemusta. Olet ehkä muutoksia liikkeellä pitävä esimies, joka haluaa tiiminsä kulkevan eteenpäin. Huolehdit hyvinvoinnista, ideoinnista ja innovoinnista. Liian vauhdikkaaksi et kuitenkaan porukkaa päästä.

Vesi on vankina lasissa, sen pitää päästä virtaamaan. Ajattelet lasin ulkopuolella, ja näet mahdollisuuksia kaikkialla. Kunpa vain pääsisimme hyödyntämään veden kaikkia mahdollisuuksia ilman näitä kaikkia rakenteita ja byrokratiaa. Toisaalta ymmärrät myös, että lasia voi käyttää hyödyksi kaadettaessa vettä oikeisiin paikkoihin. Ja vedellä on aikaa toimia, virrata, kastella paikkoja ja taas kuivua välillä.

Pienistä puroista synty kuohuva koski. Ei se oma lasillisesi mitään, mutta kun saadaan porukka liikkeelle, kalliokin antaa tietä muutosvoimille. Pitää vain saada ajattelumallit linjattua ja aktivoida tekijät yhteisesti tärkeäksi koetun asian ympärille – ja antaa lasien kaatua.

Millainen muutostoimija sinä olet? Tunnistitko itsesi kuvatuista seitsemästä tulkinnasta? Muutosten luominen ja innovointi vaativat toisenlaisen toteutusmallin kuin operatiivinen toiminta. Ne vaativat myös toisenlaista ajattelua, kuin tehokkuuteen pyrkivä operatiivinen toiminta. Näitä asioita käsittelemme uudella muutostoimijaksi.fi -sivustolla, joka toteutettiin Aalto-yliopiston MUUVI-tutkimusprojektissa. Tämä uunituore tutkimus paljastaa, millaisia konkreettisia vaikutuksia ajattelumalleilla työyhteisöjen muutostoimintaan. Tervetuloa tutustumaan ajatteluusi!